Tips voor een kindervakantie op Sardinië

Sardinië is misschien een bestemming waar je niet direct aan denkt als je met kinderen reist. Toch is dit exotische Italiaanse eiland een prima bestemming voor een heerlijke kindervakantie. Doordat het eiland tussen Italië en de Afrikaanse kust ligt, is het weer er over het algemeen heerlijk. De natuur is relatief ongerept doordat er weinig bebouwing is, ook aan de kustlijn. Er is veel cultuur te zien, je kunt er heerlijk sporten én natuurlijk volop genieten van zon, zee en strand. Het prettige aan deze bestemming is dat het goed te bereiken is met het vliegtuig, wel is het slim om ticketprijzen te controleren tijdens het boeken.478332727

Zwemmen op Sardinië
Kinderen doe je op vakantie geen groter plezier dan lekker in de buurt van water te verblijven. Daar is op Sardinië volop gelegenheid toe. Er zijn veel prachtige stranden, in het noorden meer uitgestrekte lange stranden, aan de zuidkust zijn het kleinere stranden gelegen aan baaitjes, heel geschikt en overzichtelijk met kinderen. Even geen zand? Bezoek dan het waterpark Blufan, vol met spannende glijbanen, een golfslagbad etc.

Met de trein
Twee keer per dag rijdt er tussen Arbatax en Mandas de zogenaamde Trenino Verde, kleine groene trein. Dit is een geweldige manier om het eiland te verkennen. Met de trein is voor kinderen altijd al leuk en deze trein kun je bijna een achtbaan noemen met haar bochtige rails door de bergen. Zeker een aanrader als je het binnenland van Sardinië eens goed wil bekijken.

Giara-di-gesturi-wildpferdeWilde paarden
Een goed voorbeeld van de ongerepte natuur op Sardinië is de vulkanische vlakte Giara di Gesturi. Dit is een natuurreservaat dat voornamelijk bestaat uit oude bossen en struiken van kurk. Bijzonder is dat hier de laatste (zo’n 500 stuks) wilde paarden van Europa, de Callini della Giara, leven. Ook wonen er wilde zwijnen en wilde katten. Met recht een avontuurlijk uitstapje!

 

Geef je reactie