Sardinië is gelegen in de Middellandse Zee, ten westen van het vasteland van Italië. Dit heuvel- en bergachtige Italiaanse eiland heeft voor ieder wat wils in petto. Er zijn prachtige stranden te vinden waar je uitstekend van de zon kunt genieten, maar ook voor een bezoek aan verschillende historische bezienswaardigheden kun je in Sardinië uitstekend terecht. Sardinië wordt omringd door allerlei kleinere eilandjes, waarvan sommige bewoond zijn. Er heerst een subtropisch klimaat waardoor het er in de zomer erg warm kan zijn. Sardinië biedt van alles, van jetset dorpen in de stijl van Saint Tropez, denk hierbij aan Porto Cervo,  tot het binnenland met oude boerderijen en geiten. Het is ongeveer twee uur vliegen naar Sardinië. De hoofdstad van Sardinië is Cagliari, waar je tevens het vliegveld kunt vinden.

Reismogelijkheden naar Sardinië

De ruim 2.000 kilometer kustlijn die je Sardinië kunt vinden, biedt voldoende mogelijkheden om er een avontuurlijke en ontspannen vakantie van te maken. Vlieg je naar Sardinië, dan kom je aan op het vliegveld in de hoofdstad Cagliari.

Je kunt er ook voor kiezen om met de auto te komen. Je vertrekt per veerboot vanaf het Italiaanse vasteland naar het eiland Sardinië. Er zijn 5 belangrijke veerdiensten die varen op Sardinië. Het eiland ligt op ongeveer 190 km van het vasteland af.

Interessante bezienswaardigheden

Sardinië heeft een aantal mooie bezienswaardigheden die je zeker bezocht moet hebben. De mooiste bezienswaardigheid van het eiland zijn zeker de Grotta di Nettuno. Deze grotten liggen ten westen van de stad Alghero. In de grotten vind je stalactieten en stalagmieten in de meest bijzondere vormen.

Wanneer je een vakantie doorbrengt op Sardinië, dan mag een bezoek aan Arzachena niet ontbreken. Het is een van de meest toeristische plaatsen van het eiland. Je kunt hier Tomba dei Giganti Coddu Vecchju vinden, dit is een monumentale grafkamer uit de bronstijd. Op het eiland zijn ook een aantal zoutmeren, de kans is groot dat je daar Flamingo’s spot. Deze kun je met name vinden als je richting Poetto gaat, de zoutmeren liggen aan de doorgaande weg waar voldoende parkeergelegenheid is om de beesten te kunnen spotten.

Een camping boeken in Sardinië

Het is absoluut de moeite waard om een camping in Sardinië te boeken. Ben je op zoek naar een camping in Sardinië? Neem dan een kijkje op de website van  Roan of die van Go4camp. Je kunt online al veel informatie vinden over campings in Sardinië. Bekijk hier de campings in Italië en verzeker jezelf van een zonnige en culturele vakantie op dit Italiaanse eiland.

Je zult geen spijt krijgen van deze vakantie-ervaring, maar er ook later nog met veel plezier op terug kijken!

Geef je reactie